Aminteşte-ţi Plăcerea de A Juca Jocuri Nostalgia

Istoria jocurilor video începe în anul 1947, când Thomas T. Goldsmith şi Estle Mann Ray au depus în Statele Unite o cerere pentru brevetarea unei invenţii numită “Cathode ray tube amusement device”, adică un dispozitiv de distracţie cu un tub de raze catodice. De fapt, această invenţie este un dispozitiv care înregistrează şi controlează calitatea unui semnal electronic. Însă, adevăratele jocuri video ajung la popularite maximă în perioada 1970-1980, atunci când jocurile video arcade, consolele de jocuri şi jocuri pe calculator Nostalgia au fost introduse pe piaţă. De atunci, jocul video a devenit o parte a culturii moderne şi o formă populară de a te distra.

Un alt moment important în istoria jocurilor video îl reprezintă crearea OXO, o versiune grafică a tic-tac-toe, de către AS Douglas în anul 1952 la Universitatea din Cambridge, în scopul de a demonstra interacţiunea om-calculator. Această teză a fost realizată pe un calculator EDSAC care folosea un tub catodic cu un afişaj pentru arătarea conţinutului memoriei. În anul 1958, William Higinbotham a creat un joc de tenis cu ajutorul unui osciloscop şi un calculator analogic. Acest joc a fost numit “Tennis for two” şi face parte din aşa zisele jocuri Nostalgia.

Prima generaţie de console cu jocuri video a fost dezvoltată de Ralph Baer şi asociaţii săi. Proiectul de dezvoltare a început în anul 1966 şi în anul 1968 a apărut prototipul primei console de jocuri video numită “Brown Box” (Caseta Brown). Sistemul a fost lansat în Statele Unite abia în anul 1972 de către Magnavox Odyssey, care cu ajutorul acestei console de joc a dat posibilitatea de a juca mai multe jocuri diferite cu acelaşi dispozitiv. În 1977 se saturează piaţa de console tip vechi şi până în anul 1983, apare o nouă generaţie de console pentru jocuri video. De la era de jocuri Nostalgia şi până la explozia tehnologică din industria jocurilor de astăzi a mai fost doar un mic pas.

Vizualizare meniu

App Store Oferă Jocuri Amuzante

Dacă ai un smartphone cu acces la App Store, e timpul să încerci Doodle Jump. Acumulează cât mai multe puncte şi du-ţi creatura pe următoarea platformă.

Reclamă