Despre jocurile online


Un joc online este un joc pentru computer, jucat intr-un anumit tip de retea de calculatoare. Aceasta inseamna aproape intotdeauna accesul la jocurile online, prin intermediul internetului sau a unei tehnologie echivalenta.

Accesul la internet se poate face prin linie de telefon fixa, router sau modem, controller de comunicatii dedicate, retele de telefonie celulara sau mobile (GSM sau UMTS), reteaua de cablu tv, dar si prin alte domenii special care se fac inca experimentari cum ar fi: prin rețeaua de curent electric, prin rețeaua de transporturi a căilor ferate, etc.

In anii 1990, jocuri online au inceput sa ruleze printr-o varietate de protocoale LAN (cum ar fi IPX) si pe Internet folosind protocolul TCP/IP.

In prezent jocurile online au fost duse la alt nivel, acesta fiind unul placut din punct de vedere al gamerilor dar si al restul utilizatorilor atrasi de aceasta parte a internetului. Pentru acestia, blogurile de IT dar si cele de gamming reprezinta o sursa importanta pentru aflarea ultimelor inovatii in domeniul jocurilor online dar nu numai.

In februarie 2006, vanzarile si abonamentele pentru jocuri online insumau peste 300 de milioane de euro pe an. In martie 2007, piata jocurilor online multiplayer era evaluata la peste un miliard de dolari pe an.

Vizualizare meniu

App Store Oferă Jocuri Amuzante

Dacă ai un smartphone cu acces la App Store, e timpul să încerci Doodle Jump. Acumulează cât mai multe puncte şi du-ţi creatura pe următoarea platformă.

Reclamă