Mario - Jocul Video Din Copilăria Noastră

Mario este un personaj care apare în renumita franciză de jocuri Mario de la Nintendo, creat de japonezul Shigeru Miyamoto. Servind ca mascotă a lui Nintendo şi protagonist al seriei cu acelaşi nume, Mario apare în peste 200 de jocuri video. El este personajul cel mai celebru din istoria jocurilor video. De fapt el este un deschizător de drumuri în această industrie. În total s-au vândut peste 210 miloane de unităţi din acest joc, făcându-l cel mai vândut joc din toate timpurile. De fapt, Mario a debutat ca Jumpman în jocul Donkey Kong în anul 1981. El este prezentat ca un tâmplar care are o maimuţă drept animal de companie. Prietena lui Jumpman este răpită, iar jucătorul ia rolul lui Jumpman şi trebuie să salveze fata.

Când te gândeşti unde a ajuns industria jocurilor video acum şi de unde a plecat, parcă apare un sentiment de dor faţă de Mario. Acest personaj este pentru această industrie la fel de însemnat ca descoperirea valorii vitezei luminii în fizică. El apare mereu ca un salvator. În Super Mario Bros el o salvează pe prinţesa Peach, în Super Mario Land îşi propune să o salveze prinţesa Daisy din mâna extraterestrului Tatanga care o răpise.Varianta 3D a jocului apare abia în anul 1996 şi s-a numit Super Mario 64. În primul joc, Mario trebuie să culeagă ciupercile care îl fac mai mare şi mai puternic. De-a lungul întregii serii apar şi alte elemente care îi dau putere.

Dintre aceste elemente de putere amintim: o pelerină, un costum de raton, un morcov care i-a permis să zboare, ciuperca Boo care i-a permis să se transforme într-o fantomă, dipozitivul “Fluud” care i-a dat capacitatea de a pluti. În timp, datorită popularităţii şi succesului acestui personaj, au apărut şi alte jocuri Mario, cum ar fi: Mario Kart (joc de curse), Tenis Mario (joc de tenis), Golf Mario (joc de golf), Mario is Missing (joc educaţional) etc. Acest joc a inspirat emisiuni de televiziune, desene animate şi chiar filme.

Vizualizare meniu

App Store Oferă Jocuri Amuzante

Dacă ai un smartphone cu acces la App Store, e timpul să încerci Doodle Jump. Acumulează cât mai multe puncte şi du-ţi creatura pe următoarea platformă.

Reclamă